Taekwondo trainingen

 
De maandelijkse contributie is € 25 per persoon en daarvoor kun je 2 x per week trainen onder professionele begeleiding met ervaren, deskundige en gecertificeerde trainers.  
De 1e maand mag je gratis & vrijblijvend proeflessen volgen, daarna laat je ons weten of je lid wilt worden.
Wanneer meerdere gezinsleden lid worden, bieden we een speciaal gezins-tarief.

 
Basisonderdelen Taekwondo training    태권도
 
*Stijlvormen of Poomsae
Een (schijn)gevecht tegen een denkbeeldige tegenstander, waarbij aanvals- en verdedigingstechnieken in een vast patroon worden uitgevoerd.
Een goede manier om je technieken te trainen, verbeteren en om te demonstreren dat je over de juiste vaardigheden beschikt. 
Men kan individueel, per paar of als team een Poomsae lopen.
Ook in stijl zijn er wedstrijden bij Taekwondo waarbij men op zaken zoals, techniek, balans, kracht en snelheid en dergelijke beoordeeld wordt door een gediplomeerde jury.

                                                

*Zelfverdediging of Hosinsul
Manier van zelfverdediging tegen alle vormen van aanvallen zoals vastpakken, verwurgen, klemmen of aanvallen met een stok of mes door 1 of meerdere tegenstanders.
Het gaat niet om kracht maar het gebruik van praktische technieken waardoor je de tegenstander(s) onder controle krijgt om jezelf of iemand anders te verdedigen.

                                


* Breektesten of Kyokpa
Met deze techniek wordt op spectaculaire wijze aangetoond of iemand zijn technieken goed beheerst.
Meestal worden houten planken gebruikt, maar ook betonblokken of bakstenen worden wel eens gebruikt.
Een houten plank is 30 x 30 cm groot en 1,8 cm dik.
De getoonde breektest is een zgn. powerbreektest: vuiststoot door 4 cm greenen meubelhout.

                                  

* Sparring of Kyorugi
Een vrij gevecht tussen twee partners waarbij punten moeten worden gescoord.
Bij fullcontact sparring draagt men naast het witte pak ook beschermers zoals arm, been, kruis, borst, hoofd en ook een beschermer (bitje) voor je tanden.
Wedstrijdsparring is een Olympische sport sinds 2000 en Taekwondo werd geïntroduceerd in 1988 als demonstratiesport tijdens de Olympische Spelen in Seoel (Zuid-Korea).                                      

                                       

 
* One Step Sparring of Ilbo Taeryon
Tegenstander valt aan en je reageert in (1 stap) one step jezelf te verdedigen door combinatie van afweer en tegelijkertijd je tegenstander direct uit te schakelen door het gebruik van 1 Taekwondo trap en/of stoot.

                                       
 
Zowel in stijl als in sparring worden internationaal wedstrijden georganiseerd i.s.m. Taekwondo Vlaanderen en World Taekwondo Europe, conform de wedstrijdregels van World Taekwondo.

De trainingsmethodiek berust op de principes en eisen die door de overheid aan de NOC-NSF rijksgediplomeerde (hoofd)trainer gesteld worden. Door uitgebreide opleiding en permanente bijscholing staat Taekwondo Academy Parkstad garant voor pedagogisch en didactisch verantwoord sporten, waarbij de nieuwste richtlijnen, technieken en trainingsmethoden gehanteerd worden.

Taekwondo staat bekend als een veilige en beschaafde sport waarin blessures een zeldzaamheid zijn.
 
 
Omdat Taekwondo het meest allround is van alle martial arts, wordt Taekwondo internationaal door vele speciale politie & militaire eenheden, veiligheidsdiensten en professionele bodyguards gebruikt als training en praktische toepassing van selfdefense.

Taekwondo Academy Parkstad is het adres voor deskundig sporten onder begeleiding van rijksgediplomeerde en ervaren trainers.
U kunt kiezen voor groepslessen, workshops voor bedrijven en instellingen, maar ook voor personal training waarbij u maatwerk krijgt dat precies aansluit op uw individuele wensen en behoeften.
Wij zijn de enige Rijks-erkende vereniging in de regio Parkstad.

 
                                          
 
 
© Taekwondo Academy Parkstad
Alle teksten, afbeeldingen, logo's, foto's, documenten zijn eigendom van Taekwondo Academy Parkstad.
Gebruik is alleen toegestaan met schriftelijke toestemming.
Zie de button "disclaimer" voor verdere informatie. 
De inhoud van deze pagina is beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL